Asi nemusím představovat důmyslnou, globální kampaň mexického piva Corona, jejíž cílovou skupinou jsou jedinci s jedním společným prvkem – s přehnaným pudem sebezáchovy. Samozřejmě cílovkou nejsou sebevrazi a permanentní simulanti.

Pivní nápoj Corona se rozhodl o celosvětovou expanzi, opravdu Masivní s velkým M. Je to otravnější kampaň, než předvánoční Alzák nebo nástup AboutYou do Čech.

Jejím unikátním prvkem není zelený nepozemšťan, ale bílá rouška a prázdné regály. Corona kampaň se překvapivě zaměřila na nejdražší, nicméně upadající médium – televize a tisk. Nicméně v tomto případě fungují velice dobře. Povědomí o “produktu” je všudypřítomné. Markeťáci věděli, že investice do online médií jsou zbytečné, poněvadž tam se dostanou sdílením v rámci cílové skupiny a nebude je to stát ani halíř. Tenhle novodobý mor se šíří rychlostí FlixBusu.

 

Profil těch nejzasaženějších a jistě nejinformovanějších jedinců

Tempo jejich nakupování je vražedné.

Jejich protivníci jsou líní prodavači, prázdné sklady, spoluobčané s rýmou a nedostatečná produkce respirátorů.

Hrdinové v boji o přežití nakupují ve dne, v noci.

Jejich úkolem je chránit svoji rodinu a své tukové zásoby.

 

Definuji dva cíle marketingové kampaně Corona. Jeden primární a druhý sekundární. Jedna polovina obyvatelstva se užere k smrti a druhá pojde hladem. Roušky jistě slouží k zakrytí nadutých tváří občanů se syslími sklony.

 

Pro svoje potřeby jsem vypracovala SWOT analýzu

Silné stránky: k nerozeznání od chřipky, nepřítomnost konkurence, plíživý vznik, finančně nákladná diagnóza

Příležitosti: globální histerie, nejdiskutovanější téma, založení továrny na respirátory, jeden nakažený může nakazit až 7 dalších lidí

Slabé stránky: je z Číny – dlouho nevydrží

Hrozby: uzavření státních hranic, vytvoření protilátky, lidé s chladnou hlavou a racionálním myšlením


Pro pobavení “pár” vizuálů